Petia Radeva


 

Petia Radeva va completar la seva llicenciatura en Matemàtiques Aplicades en la Universitat de Sofia, Bulgaria, al 1989. En el 1996, va rebre el grau de doctorat en Visió per Computadora a la UAB. Al 2007, es va traslladar com a Professora Titular Associada a la Universitat de Barcelona (UB), Departament de Matemàtiques i Informàtica, on des del 2009 fins al 2013 va ser Directora dels Estudis de Llicenciatura de Ciències Computacionals.

Petia Radeva és la Cap del Grup Consolidat de Visió Computacional de la Universitat de Barcelona (CVUB) a la UB (www.ub.edu/cvub) i Cap del Laboratori d’Imatges Mediques del Centre de Visió Computacional (www.cvc.uab.es). Els interessos en la recerca de Petia Radeva son en el Desenvolupament d’enfocaments basats en l’aprenentatge (especialment, aprenentatge profund) de visió computacional, i la seva aplicació en la salut. Actualment, està involucrada en projectes que estudien l’aplicació de càmeres portàtils i el registre de vida, per extraure un diari visual dels individus per utilitzar-lo pel reforçament de la memòria de pacients amb malalties mentals (ex. Deteriorament Cognitiu Lleu). D’altra banda, està estudiant la manera d’extraure esdeveniments semànticament significatius que caracteritzen l’estil de vida i hàbits saludables de les persones a partir de dades egocèntriques.

Altres projectes en els que està involucrada son: eines d’aprenentatge de màquines per al reconeixement d’objectes a gran escala, anàlisis d’aliments per Visió per Ordinador, caracterització de teixits i anàlisi de plaques en imatges de la caròtides, etc. Té un h-índex de 33 (Google Acadèmic), amb 1138 citacions amb la publicació de 95 JCR articles i 232 publicacions científiques internacionals. És coautora de 24 patents internacionals en el camp de Visió Computacional aplicada a Imatge Mèdica. Editora associada de la Revista Internacional de la Comunicació Visual i Representació d’Imatge. Va obtenir el premi ICREA del Govern de Catalunya pels seus mèrits com a científica al 2014 i el premi “Antonio Caparrós” per el millor projecte de transferència de tecnologia al 2013.