Noemí Cerulla 


 

Llicenciada en Psicologia des de 1998, Màster en Psicologia Clínica al 2000 i Màster en Neuropsicologia Clínica al 2005. Expertesa en Neuropsicologia reconeguda pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (certificat professional).

Al 1998 comença a treballar com a Psicòloga en el Servei de Neurologia de l’Hospital Mútua de Terrassa (HMT) i a l’AVAN (associació pels trastorns neurològics). Al 2004 comença a treballar al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) on desenvolupa el seu treball com a experta en el diagnòstic i la intervenció cognitiva en pacients amb deteriorament cognitiu. És neuropsicòloga de la Unitat de Diagnòstic de Demència del CST i neuropsicología d’un dels Hospitals de Dia del CST.

A l’Hospital de Dia ha estat desenvolupant i participant en diferents estudis centrats en la rehabilitació cognitiva, la teràpia d’ordinador pel deteriorament cognitiu, activitat física en pacients amb demència, factors pronòstics del benefici del entrenament cognitiu, control amb GPS portàtil en pacients amb Deteriorament Cognitiu Lleu (DCL), efectes de l’estimulació cognitiva en DCL i demència lleu, l’efecte diferencial sobre la memòria de l’estimulació cognitiva i l’estudi dels processos cognitius subjacents de la informació emocional. També ha desenvolupat altres línies de recerca centrades en el càncer de mama i cognició. També fa treballs de col·laboració amb serveis judicials en Terrassa fent avaluacions neuropsicològiques, i també com a professora en la EUIT de Terrassa (escola de Teràpia Ocupacional). És membre de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), de la International Neuropsychology Society (INS) i la Societat Catalana de Neuropsicologia (SCNPS). Ha participat en la recerca de projectes finançats per l’administració pública en relació amb l’eficàcia del GPS portàtil en pacients amb Deteriorament Cognitiu Lleu, i en l’eficàcia de diferents estratègies de la rehabilitació cognitiva en el tractament de la discapacitat i el Deteriorament Cognitiu Lleu. La sra. Cerulla és coautora de publicacions CI-Indexades.