María Quintana


 

En 2010 doctora en Neuropsicologia. Màster en Neuropsicologia clínica al 2006. Expertesa en Neuropsicologia reconeguda per el col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya al 2008 (certificat professional).

Al 2004 comença a treballar com a Neuropsicòloga a la Universitat de Salamanca en el projecte d’investigació “Reserva cognitiva en diferents malalties amb deteriorament del Sistema Nerviós Central, la participació y la relació amb la qualitat de vida”. Des de 2006-2011, ha desenvolupat la seva carrera com a Neuropsicòloga al IMIM-Hospital del Mar, combinant la neuropsicologia clínica, la recerca, la gestió i l’ensenyança. Al 2011 es trasllada a l’Hospital Clínic de Barcelona, com a Investigadora i Clínica de la Unitat de Parkinson y Trastorns dels Moviment. La participació en el projecte internacional multicèntric Símptomes & Efectes Secundaris dels portadors de la mutació LRRK2 i avaluació dels factors que influeixen en l’expressió del PD LRRK2, estudi finançat per la Fundació Michael J Fox.

Va ocupar el càrrec de Gerent de Projecte en projectes multicèntrics i nacionals, com el Projecte Neuronorma. Ha treballat com a Coordinadora d’Assaigs Clínics (Fase I-IV) durant 6 anys al IMIM del Hospital del Mar i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. És l’autora de diferents articles en revistes nacionals i internacionals i contribucions en conferencies. El focus de la seva recerca: la estandardització i validació de tests neuropsicològics, xarxes neuronals artificials, detecció primerenca de la malaltia d’Alzheimer i la prevenció del deteriorament cognitiu lleu.

D’altra banda, ocupa el càrrec de professora de l’Euncet Business School a la Universitat Autònoma de Barcelona en el Màster en Neuropsicologia i Neurologia del Conducta. A més, s’ha acreditat com a professora assistent de l’ANECA. És membre de la Societat Catalana de Neuropsicologia (SCNPS).